گردشگری آنلاین

معرفی مجوزهای آژانس های هواپیمایی

زمان مطالعه: ۴ دقیقه

صنعت گردشگری یکی از پولسازترین و جذاب ترین صنعت ها در سراسر دنیاست.به همین دلیل بسیاری از افراد علاقه مند به گردشگری و توریسم نسبت به تاسیس یا سرمایه گذاری در آژانس های مسافرتی اقدام می کنند. اما برای این کار نیاز طی مراحل قانونی خاصی است. در این مقاله به معرفی مجوزهای آژانس های هواپیمایی و نکات مربوط به آن می پردازیم.


صنعت گردشگری یکی از پولسازترین و جذاب ترین صنعت ها در سراسر دنیاست. توریسم و گردشگری هر روز محبوبیت بیشتری پیدا می کند و در روزهایی مانند ایام سال نو یا اوقات فراغت تابستانی متقاضیان سفرها و تورهای مسافرتی به حداکثر میزان خود می رسند. به همین دلیل بسیاری از افراد علاقه مند به گردشگری و توریسم نسبت به تاسیس یا سرمایه گذاری در آژانس های مسافرتی اقدام می کنند. اما برای این کار نیاز طی مراحل قانونی خاصی است. در این مقاله به معرفی مجوزهای آژانس های هواپیمایی و نکات مربوط به آن می پردازیم.

مجوزهای آژانس های هواپیمایی

مجوزهای آژانس های هواپیمایی و انواع آن

برای تاسیس و راه اندازی هر کسب و کاری ابتدا باید برای اخذ مجوزهای لازم از مراجع قانونی مربوطه اقدام کرد. راه اندازی آژانس هواپیمایی نیز همین طور است. برای آژانس هواپیمایی سه نوع مجوز دارد که بسته به نوع آژانس هواپیمایی و خدماتی که ارائه می کند متفاوت هستند. انواع مجوزهای آژانس عبارتند از:

مجوز بند الف:

اولین مورد از مجوزهای آژانس، مجوز بند الف است. این مجوز برای آن دسته از آژانس هایی است که خدمات مسافرت های هوایی را ارائه می کنند. آژانس های هواپیمایی که در داخل کشور خدمات مسافرت هوایی را عرضه می کنند برای فعالیت خود نیاز به مجوز بند الف دارند.

آژانس های بند الف، آن دسته از آژانس هایی هستند که در زمینه خدمات ترابری مسافران در محدوده داخلی کشور فعالیت می کنند. خدمات این آژانس ها شامل فروش بلیط های مسافرتی، ذخیره مکان و هتل برای اقامت و تنظیم برنامه های مسافرتی و گردشگری که در محدوده داخل کشور انجام می پذیرد می شود. نکته مهم در این میان این است که آژانسی که بخواهد در زمینه محدوده خدمات ذکر شده فعالیت کند، برای شروع کار خود باید مجوز کارش را از وزارت راه و شهر سازی دریافت کند.

مجوز بند الف

مجوز بند ب:

دومین دسته از مجوزهای آژانس مجوز بند ب است. مجوز بند ب برای آژانس های هوایی است که خدمات مسافرت هوایی در سطح بین المللی انجام می دهند. این آژانس های هواپیمایی در زمینه جهانگردی و توریسم بین المللی خدمت رسانی کرده و بلیط پروازهای خارجی را به فروش می رسانند. آژانس هایی که خدمات گسترده ای در زمینه تورهای ورودی و خروجی داخلی ارائه می کنند برای فعالیت خود نیاز به مجوز بند ب دارند.

آژانس های بند ب شامل انواع خدمات مسافرتی برای ایران گردی و جهان گردی می شوند. از خدمات این آژانس ها می توان تنظیم برنامه مسافرت های داخلی و خارجی، رزرو مکانی برای اقامت در سفرهای داخلی و بین المللی و خدمات مربوط به سفرهای داخلی و خارجی را نام برد.

یکی دیگر از مهم ترین کارهای آژانس های بند ب، اقدام برای اخذ ویزا (روادید) مسافران برای سفر به کشورهای خارجی و مقاصدی است که نیاز به ویزا دارند. آژانس هایی که می خواهند فعالیت های ایران گردی و جهان گردی و خدمات مسافرتی بین المللی ارائه دهند، برای اخذ مجوز مربوطه باید به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مراجعه کنند.

مجوز بند ب

مجوز بند پ:

سومین مورد از مجوزهای آژانس، مجوز بند پ است. آژانس هایی که می خواهند در زمینه خدمات زیارتی و پروازهای مربوط به این گونه سفرها خدمت رسانی کنند، باید برای اخذ مجوز بند پ اقدام نمایند. این آژانس ها با نام آژانس های زیارتی نیز شناخته می شوند.

آژانس های بند پ آن دسته از دفاتر و آژانس هایی هستند که در زمینه سفرهای زیارتی به مناطق مذهبی در داخل و خارج فعالیت می کنند. این آژانس ها خدمات مربوط به سفرهای زیارتی مانند حج، ثبت نام برای این سفرها، تنظیم برنامه برای سفر و رزرو هتل و مکان اقامتی را ارائه می دهند. برای تاسیس و راه اندازی این دسته از آژانس ها، باید مجوز مربوطه را از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کرد.بر اساس همین انواع مجوزهای آژانس، می توان آژانس های هوایی را دسته بندی کرد.

مجوز بند پ

داشتن همزمان مجوزهای آژانس های هواپیمایی با بند های مختلف

آژانس های مسافرتی میتوانند به صورت همزمان مجوز های بند الف، ب و پ را داشته باشند. در این گونه مواقع آژانس تحت نظارت سازمان هایی خواهد بود که از آنها مجوز دریافت کرده است. آژانس هایی که هر سه مجوز را داشته بتشند می توانند با نام شرکت خدمات مسافرت هوایی، جهانگردی و زیارتی فعالیت کنند.

با چه شرایطی می توان برای تاسیس آژانس مسافرتی اقدام کرد؟

یکی از سوالاتی که در زمینه مجوزهای آژانس و اخذ آن مطرح است، شرایط لازم برای تاسیس آژانس است. در صورتی که قصد تاسیس و راه اندازی یک آژانس مسافرتی دارید، در کنار اخد مجوز باید در چارچوب ضوابط تعیین شده مراحل مشخصی را طی کنید.

از جمله ضوابط حاکم بر تاسیس دفاتر و آژانس های مسافرتی، تعیین محلی مشخص و مناسب به عنوان دفتر فعالیت آژانس است. دفتر آژانس باید حداقل 40 متر مربع مساحت داشته باشد و مدرکی مبنی بر تصرف مالکانه یا اجاره ای آن محل از سوی متقاضی وجود داشته باشد. علاوه بر آن، محل دفتر باید حتما کاربرد تجاری یا اداری داشته باشد.


تاسیس آژانس با توجه به مجوزهای آژانس های هواپیمایی

 هم چنین برای تاسیس آژانس باید یک تضمین قابل قبول به مراجع قانونی مربوطه ارائه گردد و نام و آدرس آژانس مسافرتی و مشخصات لازم به صورت مستند تحویل داده شود. مدیر فنی آژانس نیز باید در همان ابتدا معرفی شده و به تایید مراجع قانونی مربوطه برسد.

تاسیس آژانس با توجه به مجوزهای آژانس های هواپیمایی

تاسیس آژانس به عنوان یک شخص حقوقی

اگر می خواهید به عنوان یک شخص حقوقی نسبت به تاسیس آژانس و دریافت مجوزهای آژانس اقدام کنید، باید شرایط زیر را دارا باشید:

  1. شخص حقوقی باید با فعالیت مربوط به آژانس که در آیین نامه تعیین شده است ارتباط موضوعی داشته باشد و در همان حوزه فعالیت کند.
  2. شخص حقوقی باید دارای تابعیت ایران باشد.

تاسیس آژانس به عنوان یک شخص حقیقی

اگر قصد شما تاسیس و اخذ مجوزهای آژانس به صورت شخصی (به عنوان شخص حقیقی) است، شرایط زیر را مد نظر داشته باشید:

  1. داشتن حداقل 25 سال سن
  2. ارائه کارت پایان خدمت یا معافیت از خدمت (در صورت مرد بودن متقاضی)
  3. برخورداری از تابعیت ایران
  4. اعتقاد به اسلام یا یکی از ادیان رسمی کشور
  5. گواهی عدم اعتیاد به مواد مخدر
  6. گواهی عدم سو پیشینه کیفری
  7. مدرک تحصیلی در زمینه فعالیت آژانس
  8. عدم اشتغال به کاری دیگر که مانع فعالیت در خدمات آژانس شود.
  9. حداقل 3 سال سابقه کار در زمینه فعالیت ها و خدمات آژانس مسافرتی مد نظر

کسانی که واجد شرایط ذکر شده باشند، می توانند برای اخذ مجوزهای آژانس های هواپیمایی اقدام کنند. البته ناگفته نماند، همه آژانس های مسافرتی باید یک مدیر فنی داشته باشند. مدیر فنی باید تمام وقت در محل دفتر آژانس حضور داشته باشد، حداقل به زبان های خارجی بین المللی مانند انگلیسی تسلط داشته باشد (برای آژانس های بند پ تسلط به زبان عربی الزامی است) و گواهی ای مبنی بر فارغ التحصیلی از مراکز آموزشی معتبر در زمینه مسافرت و گردشگری ارائه کند.


گروه سیتی نت فعالیت خود را از سال 1387 در زمینه طراحی و تولید نرم افزارهای جامع تحت وب با رویکرد کاملا حرفه ای و تخصصی برای شرکت های هواپیمایی و آژانس های مسافرتی آغاز کرده و موفق شده است بواسـطه طراحی و تولید نرم افـزار رزرواسیون آنلاین بلیط، هتل و تور ، وب سرویس پرتو نام خود را در زمره شرکت های دانش بنیان مطرح نماید.


سوالات متداول


5/5 - (2 امتیاز)
پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *