گردشگری آنلاین

تعریف سمت های شغلی در آژانس و در صنعت هواپیمایی

زمان مطالعه: ۶ دقیقه

صنعت هواپیمایی، یکی از مهم ترین بخش های صنعت گردشگری و توریسم است. در این مطلب قصد داریم ضمن نگاهی عمیق تر به این موضوع، به بررسی و تعریف سمت های شغلی در آژانس هواپیمایی بپردازیم.


سمت های شغلی در آژانس هواپیمایی

صنعت هواپیمایی، یکی از مهم ترین بخش های صنعت گردشگری و توریسم است. بخش عمده مسافرت های بین المللی، جهان گردی و توریسم از طریق آژانس های هواپیمایی اجرا می شود. امروزه گسترش روزافزون آژانس های هواپیمایی و پیشرفت های آن ها در طول سالیان متمادی، گردشگری را از هر زمان دیگری موفق تر کرده است. لازمه چنین پیشرفت و موفقیتی، داشتن یک نظام با ساختار منظم و کارآمد است که در آن وظایف شغلی هر بخش به خوبی مشخص و تفکیک شده است. در این مطلب قصد داریم ضمن نگاهی عمیق تر به این موضوع، به بررسی و تعریف سمت های شغلی در آژانس هواپیمایی بپردازیم.

اهمیت این تقسیم وظایف تا آن جایی است که کوچکترین بی برنامگی و بی نظمی در آن می تواند کارایی کل مجموعه را مختل کند. هر یک از اعضا با سمت های شغلی مختلف در آژانس هواپیمایی وظایف مشخصی دارند و به هدف کلی خدمت می کنند. هدف کلی آژانس های هواپیمایی نیز بهبود خدمات ارائه شده به مسافران و افزایش کیفیت سفرهاست. هر آژانسی که بتواند بهتر در این زمینه عمل کند، در رقابت موفق تر بوده و سوددهی بیشتری نیز خواهد داشت.

سمت های شغلی در آژانس هواپیمایی

در ادامه به تعریف سمت های شغلی در آژانس و در صنعت هواپیمایی خواهیم پرداخت و وظایف و اختیارات هر یک از این بخش ها را شرح خواهیم داد.


هیئت مدیره

اولین بخشی که در بررسی و تعریف سمت های شغلی در آژانس و در صنعت هواپیمایی مورد توجه قرار می گیرد، اعضای هیئت مدیره و در راس آن ها، مدیر عامل است. مدیر عامل یک آژانس هواپیمایی در راس این مجموعه قرار دارد؛ تصمیم گیری های کلان، تعیین استراتژی ها، نظارت بر عملکرد سمت های شغلی پایین تر و ارزیابی سوددهی شرکت، از وظایف اصلی او هستند.

مدیر عامل کارهای مدیریتی آژانس هواپیمایی را به مدیران اجرایی بخش های مختلف می سپارد. هریک از مدیران اجرایی مسئولیت حوزه مشخصی را بر عهده می گیرد؛ مثلا ممکن است یک مدیر برای بخش فروش بلیط های هواپیما و یک مدیر برای بخش بازاریابی تعیین شوند و به مسائل این حوزه ها رسیدگی کنند. اعضای هیئت مدیره نیز بر عملکرد این مدیران و هم چنین مدیر عامل نظارت دارند.

هیئت مدیره در آژانس هواپیمایی

بخش حسابداری

یکی دیگر از سمت های شغلی در آژانس هواپیمایی و در صنعت هواپیمایی، بخش حسابداری است. این بخش به بررسی و نظارت بر امور مالی می پردازد و روی عملکرد تمام بخش های دیگر نظارت دارد. بخش حسابداری یکی از مهم ترین بخش های یک آژانس است و جز اولین بخش های آن است که در همان ابتدای فعالیت آژانس باید به صورت ویژه ای به آن توجه شود.

در زمینه انتخاب کارمندان بخش حسابداری و امور مالی باید با حساسیت و دقت عمل کرد. چرا که آن ها وظیفه ای خطیر و بسیار مهم بر عهده دارند و از همان ابتدا مسئولیت نظارت بر کار بخش های دیگر آژانس بر عهده آن هاست. هم چنین کارشناسان بخش حسابداری باید از ابزارهای مناسب، مانند یک نرم افزار مناسب برای خدمات مربوط به آژانس و حسابداری آن استفاده کنند.

بخش حسابداری

کارشناسان فروش تورهای داخلی و خارجی

یکی از بخش های مهم در آژانس ها و در صنعت هواپیمایی، کارشناسان بخش تور هستند. کارشناسان بخش تورهای داخلی و خارجی، وظیفه ارائه راهنمایی درباره سفرها به مشتریان، برنامه ریزی برای سفرها و هماهنگی کارهای مربوطه را بر عهده دارند. کسانی که در این بخش مشغول به کار هستند باید نیازهای مشتریان را به خوبی بشناسند و بدانند سلیقه مسافران و گردشگران هر منطقه توریستی چیست. آن ها با تکیه بر اطلاعاتی که در این زمینه دارند و با شناخت سلیقه و رفتار گردشگران و ویژگی ها و جاذبه های هر منطقه برای سفر برنامه ریزی می کنند. هدف کارشناسان فروش تورها این است که بهترین سفر ممکن را برای گردشگران تنظیم کنند و از این طریق، با جلب رضایت مشتریان بتوانند سود دهی آژانس را افزایش دهند.

کارشناسان فروش تور

کارشناس فروش بلیط هواپیما

یکی دیگر از مهم ترین سمت های شغلی در آژانس هواپیمایی ، کارشناسان بخش فروش بلیط هواپیما هستند. این کارشناسان که به شکل مستقیم با مشتریان و گردشگران در ارتباط هستند، باید با تمامی ایرلاین های طرف قرارداد آژانس هواپیمایی آشنایی کامل داشته و ویژگی های هر یک را بدانند. وظیفه کارشناسان فروش بلیط های هواپیما این است که با ارائه اطلاعات مورد نیاز مشتریان در زمینه ایرلاین ها، پروازها، هواپیماها و سایر جزییات مربوط به هواپیما آن ها را راهنمایی کنند. کانترهای فروش که برای فروش بلیط های سیستمی و چارتری دوره دیده اند، بهترین پرواز ممکن را به مسافران پیشنهاد می کنند تا آن ها بتوانند به راحت ترین و بهترین شکل ممکن مسافت مبدا تا مقصد را طی کنند.

کارشناس فروش بلیط هواپیما

کارشناس رزرو هتل ها

از دیگر سمت های شغلی در آژانس هواپیمایی کارشناس رزرو هتل است. محل اقامت یکی از اصلی ترین دغدغه هایی است که می تواند برای گردشگران و توریست ها مطرح باشد. مسافران و توریست ها همیشه می خواهند بهترین محل ممکن برای اقامت در مقصد را پیدا کنند تا بتوانند از سفر خود لذت بیشتری ببرند و در این راستا، امنیت، امکانات و هزینه های محل اقامت برای آن ها اهمیت زیادی دارد. با توجه به این که امروزه هتل ها، هاستل ها و مهمان خانه های فراوانی در شهرهای توریستی وجود دارد، بررسی و انتخاب از میان آن ها کاری است که دشوار و زمان گیر به نظر می رسد.

کارشناسانی که در زمینه رزرو هتل های داخلی و خارجی فعالیت می کنند، در این کار دشوار و زمان گیر مهارت دارند. کارشناسان این بخش می توانند با استفاده از سیستم های مخصوصی که برای این کار تدوین شده است، فرایند رزرواسیون را به شکل کارآمدی به انجام برسانند. این افراد به اطلاعات بهترین مراکز اقامتی در شهرهای مختلف توریستی تسلط دارند و می توانند در کوتاه ترین زمان ممکن، بهترین هتل را به مشتریان معرفی کنند.

کارشناس رزرو هتل ها

بخش بازاریابی و مارکتینگ

یکی از سمت های شغلی در آژانس و در صنعت هواپیمایی که اهمیت بسیاری دارد، بخش بازاریابی و مارکتینگ است. مانند هر صنعت دیگری، بخش مارکتینگ و بازاریابی به عنوان بازویی برای بهبود خدمات و افزایش فروش کمک می کند. کارشناسان بخش مارکتینگ و بازاریابی در زمینه اطلاع رسانی و تبلیغات خدمات ارائه شده از سوی سایر بخش های آژانس هواپیمایی فعالیت می کنند. از دیگر اقدامات مهم کارشناسان بخش دیجیتال مارکتینگ پیدا کردن راهکارهایی برای بیشتر کردن فروش و افزایش مشتریان آژانس است.

سمت های شغلی در آژانس هواپیمایی

گروه سیتی نت فعالیت خود را از سال 1387 در زمینه طراحی و تولید نرم افزارهای جامع تحت وب با رویکرد کاملا حرفه ای و تخصصی برای شرکت های هواپیمایی و آژانس های مسافرتی آغاز کرده و موفق شده است بواسـطه طراحی و تولید نرم افـزار رزرواسیون آنلاین بلیط ، هتل و تور نام خود را در زمره شرکت های دانش بنیان مطرح نماید.


سوالات متداول

  1. وظایف کارشناسان فروش تورهای داخلی و خارجی چیست ؟

    کارشناسان بخش تورهای داخلی و خارجی، وظیفه ارائه راهنمایی درباره سفرها به مشتریان، برنامه ریزی برای سفرها و هماهنگی کارهای مربوطه را بر عهده دارند.

  2. وظایف کارشناسان بخش فروش بلیط هواپیما چیست ؟

    وظیفه کارشناسان فروش بلیط های هواپیما این است که با ارائه اطلاعات مورد نیاز مشتریان در زمینه ایرلاین ها، پروازها، هواپیماها و سایر جزییات مربوط به هواپیما آن ها را راهنمایی کنند. 

  3. وظایف کارشناسان بخش مارکتینگ و بازاریابی چیست ؟

    کارشناسان بخش مارکتینگ و بازاریابی در زمینه اطلاع رسانی و تبلیغات خدمات ارائه شده از سوی سایر بخش های آژانس هواپیمایی و راهکارهایی برای بیشتر کردن فروش و افزایش مشتریان آژانس فعالیت می کنند.

5/5 - (1 امتیاز)
پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *