توسعه وب

اهمیت اس اس ال‌ (SSL) در وب سایت

  • اهمیت اس اس ال‌ (SSL) در وب سایت
  • مزایای اصلی اس اس ال‌ (SSL)
    • رمزگذاری
    • احراز هویت
    • بهبود رتبه جستجوی گوگل
    • بیشتر شدن اعتماد مشتری
  • انواع اس اس ال (SSL)
    • اعتبارسنجی دامنه (DV)
    • اعتبارسنجی سازمان (OV)
    • اعتبارسنجی سازمان (OV)
    • اعتبارسنجی پیشرفته (EV)
  • اهمیت اس اس ال‌ (SSL) از نگاه گوگل

SSL (لایه سوکت‌های امن)، یک پروتکل رمزنگاری است که برای ایمن نگه داشتن ارتباطات از طریق اینترنت طراحی شده است.

اس اس ال‌

در تعریف SSL Certificate نیز باید بگوییم، یک پرونده با امضای دیجیتالی است که برای یک نام دامنه خاص یا چند نام دامنه صادر می‌شود. گواهینامه SSL علاوه بر نام دامنه، حاوی امضای صادر کننده، شماره سریال، تاریخ انقضا و موارد دیگر است. جهت فعال کردن اتصال ایمن و محافظت از اطلاعات مهم، باید یک پرونده گواهینامه SSL روی سرور نصب شود. پس از اتمام نصبSSL، می‌توانید از طریق HTTPS یا سایر پروتکل‌های SSL مانند FTPS ، IMAPS، POP3S، SMTPS، NNTPS و LDAPS به خدمات مورد نیازتان دسترسی داشته باشید.

اهمیت اس اس ال‌

مزایای اصلی اس اس ال‌ (SSL)


بیایید مزایای اصلی و اهمیت وجود اس اس ال‌ها در وب سایت‌ها را مرور کنیم:

رمزگذاری

وظیفه اصلی گواهینامه SSL محافظت از ارتباط سرور و مشتری است. گواهی SSL به شما در محافظت از اطلاعات حساس مانند ورود به سیستم، گذرواژه، جزئیات حساب و اطلاعات دارندگان کارت برای وب سایت‌های تجارت الکترونیکی در حین ارتباط اینترنتی کمک می‌کند. اساساً اینترنت یک زنجیره رایانه‌ای است و هر رایانه‌ای که در انتقال اطلاعات از مبدا به مقصد مشارکت داشته باشد، می‌تواند اطلاعات رمزگذاری نشده را بخواند و تشخیص دهد. ایده اصلی این است که همه اطلاعات قبل از ارسال رمزگذاری شوند و فقط وب سرور و بازدید کننده وب، دارای کلیدهای شخصی برای رمزگشایی و تشخیص آن باشند. رمزگذاری، از شنود و دستکاری اطلاعات توسط هکرها و سارقین هویت جلوگیری می‌کند.

احراز هویت

دومین وظیفه اصلی گواهینامه SSL، تأیید اعتبار یک وب سایت است و می‌توان گفت، احراز هویت یکی از مهم‌ترین جنبه‌های امنیت وب محسوب می‌شود. در این واقعیت که اینترنت به طور فزاینده‌ای فریبنده است شکی نیست. موارد زیادی وجود داشته که افراد در وب سایت‌های جعلی هزاران دلار از دست داده اند. در شرایط این چنینی، اهمیت استفاده از اس اس ال در سایت‌ها احساس می‌شود.

معتبرو فابل اعتماد بودن وب سایتی که می‌خواهید به آن سر بزنید و در آن پرداختی انجام دهید، موضوعی بسیار مهم و حائز اهمیت است. جهت آسان‌تر شدن روند شناسایی، سرور وب سایت یک گواهینامه SSL را برای تأیید به مرورگر وب شما می‌فرستند. مرورگر وب، اطلاعات دریافت شده از گواهی SSL را تجزیه و تحلیل می‌کند و درمورد قابل اعتماد بودن گواهینامه تصمیم می‌گیرد.

ممکن است از خود بپرسید، چرا برخی از گواهینامه‌های SSL مورد اعتماد هستند و برخی دیگر مورد اعتماد نیستند؟ تفاوت اصلی در این است که، قابل اعتماد بودن گواهینامه‌های اس اس ال زمانی توسط مقامات صدور گواهینامه تایید می‌شوند که متقاضی (صاحب وب سایت) تمام مراحل تأیید را بگذراند. هر مرورگر وب مدرن که پیکربندی به روز شده‌ای دارد، به گواهینامه‌های SSL صادر شده توسط مقامات صدور گواهینامه، اعتماد می‌کند. عمق تأیید و سطح اعتماد، بیشتر به نوع اعتبارسنجی یک گواهینامه SSL خاص بستگی دارد.

بهبود رتبه جستجوی گوگل

قطعاً تمام افراد و مشاغل خواهان قرار گرفتن در صفحه اول گوگل هستند و استفاده از اس اس ال‌ها در سایت در تحقق این امر کمک بزرگی خواهد کرد.

در سال ۲۰۱۴، گوگل تغییراتی در الگوریتم خود ایجاد کرد تا بتواند موقعیت‌های برتر را به وب سایت‌های دارای HTTPS بدهد. این امر در مطالعات مختلف که توسط متخصصان سئو در سراسر جهان انجام شده، مشهود است. یکی از این تحقیقات که توسط برایان دین، بنیانگذار Backlinko.com انجام شده است، ارتباط بین HTTPS و رتبه‌بندی بالاتر موتور جستجو را نشان می‌دهد.

بیشتر شدن اعتماد مشتری

گواهینامه‌های اس اس ال‌ علاوه بر مواردی مثل رمزگذاری، احراز هویت و افزایش رتبه‌بندی گوگل، برای جلب اتماد مشتریان نیز امری حیاتی و مهم هستند. آسان بودن تشخیص هویت و شناسایی امضاها باعث می شود کاربران از ایمن ماندن داده‌هایی که ارسال می‌کنند، اطمینان یابند. چنانچه شما یک گواهینامه اعتبارسنجی سازمانی یا پیشرفته SSL نصب کرده باشید، کاربران می‌توانند جزئیات سازمان‌تان را مشاهده نمایند. زمانیکه کاربران از قانونی بودن هویت و موجودیت شما مطمئن شوند، احتمال اینکه با شما تجارت کنند یا سایت‌تان را بارها و بارها مورد بررسی قرار دهند، افزایش خواهد یافت.


انواع اس اس ال (SSL)

اس اس ال‌

بیایید نگاهی به شاخص‌های قابل اعتماد بر اساس انواع اعتبارسنجی بیندازیم:

اعتبارسنجی دامنه (DV)

مقرون به صرفه‌ترین و کوچک‌ترین نوع گواهیSSL ، اعتبارسنجی دامنه است. صادرکننده اعتبار معمولاً فقط اعتبارسنجی دامنه را برای یک نام دامنه خاص انجام می‌دهد و به بررسی صحت و اعتبار سازمان یا صاحب دامنه نمی‌پردازد.

اعتبارسنجی سازمان (OV)

این نوع از گواهینامه‌های اس اس ال‌ به طور پیش فرض حاوی نام و آدرس سازمان هستند. شخصی که برای دریافت گواهینامه OV اقدام می‌کند باید واقعی بودن سازمان را ثابت کند. جزئیات سازمان باید در دیتابیس‌های آنلاین عمومی، قابل دسترسی باشد و تائید شدن شماره تلفن سازمان نیز ضروری است. علاوه براین، مرجع صدور گواهینامه ممکن است برای اثبات هویت شرکت به مدارک اضافی نیاز داشته باشد.

اعتبارسنجی پیشرفته (EV) :

گواهینامه‌های EV بالاترین سطح اعتماد را به کاربر ارائه می‌دهند. علاوه بر الزاماتOV ، یک کارمند مشروع مانند: مدیر ارشد فناوری اطلاعات، مدیرعامل،VP و اشخاص صاحب منصب که اختیار امضای قرارداد و درخواست گواهینامه را دارند، می‌توانند یک گواهینامه EV درخواست کنند. این سازمان باید ثبت شده باشد و بیش از ۳ سال از فعالیت آن بگذرد. در غیر این صورت، صدور گواهی اعتبار ممکن است به مدارک اضافی نیاز داشته باشد.


اهمیت اس اس ال‌ (SSL) از نگاه گوگل

اس اس ال‌

گوگل از سال ۲۰۱۸ استفاده از اس اس ال‌ را اجباری کرده است. گوگل برای داشتن تجربه مرور وب ایمن‌تر از سال ۲۰۱۸ تصمیم گرفته است وب سایت‌هایی که فاقد گواهی SSL و یا TLS هستند را نشانه دار کند. مرورگرهای وب مشهور مانند Google Chrom وFirefox Mozila که در سراسر جهان مورد استفاده قرار می‌گیرند، با ارسال پیام هشدار «Not Secure» در نوار URL چنین سایت هایی، آن‌ها را به نوعی مجازات می‌کنند. حتی در آینده نزدیک ممکن است این وب سایت¬ها برای بارگذاری در مرورگر مسدود شوند.

مهم نیست وب سایت شما یک وبلاگ شخصی باشد یا یک پرتال خرید، استفاده از SSL در هر شرایطی اجباری است. عدم رعایت این موضوع ممکن است منجر به از دست دادن بازدیدکنندگان شود و قطعاً صاحبان وب سایت‌ها هرگز نمی‌خواهند در چنین شرایطی قرار بگیرند.

به این مطلب امتیاز دهید
پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *