همه ما به وبسایتها نیاز داریم و هیچ کسب و کاری نمیتواند بدون داشتن یک وبسایت عالی، رشد داشته باشد. وبسایت اولین چیزی است که مشتری با آن مواجه شده و روی او تأثیر میگذارد. بنابراین طراحی سایت با وردپرس و کدنویسی اختصاصی (php)، از اهمیت زیادی برخوردار است.
اما کدام ابزار بهتر است؟ پاسخ سادهای برای این سوال وجود ندارد؛ چراکه طراحی سایت به عوامل متعددی وابسته است. در ادامه به مقایسه و بررسی تفاوت وردپرس با php در طراحی سایت خواهیم پرداخت و مزایا و معایب هر کدام را بیان خواهیم کرد.
معرفی ابزار مدیریت محتوای وردپرس
وظیفه وردپرس، کمک به شما در ساخت، مدیریت و طراحی محتوا برای یک سایت است. بیشتر ابزارهای مدیریت محتوا با امکانات فراوان و یک تم جذاب برای وبسایت ارائه میشوند. وردپرس با استفاده از افزونهها، ابزارها و تمهای رایگان، امکانات حداقلی و حتی بیشتر را فراهم میکند. البته میتوانید با کمی پول خرج کردن، افزونهها و تمهای premium را فعال کنید که از عملکرد و پشتیبانی بهتری برخوردار هستند. علت محبوبیت طراحی سایت با وردپرس، امکان ساختن یک وبسایت از هیچ است.
شما میتوانید وبسایت خود را با کمترین تلاش ممکن بسازید. مهمترین دلیلی که میتواند شما را تشویق به طراحی سایت با وردپرس کند، کاربرپسندبودن آن است. وردپرس از جامعه کاربران عظیمی برخوردار است و برندهای معتبر زیادی وردپرس را بهعنوان یک ابزار مدیریت محتوا (Content management system- CMS) در سطح صنعتی معرفی کردهاند، بنابراین افراد زیادی وردپرس را برای شروع طراحی وبسایت برای کسب و کار خود در نظر میگیرند.
معرفی php
برای معرفی php، باید آشنایی قبلی نسبت به کدنویسی داشته باشید. Php یک زبان برنامهنویسی است که برای توسعه وبسایتها، اپلیکیشنها و تعدادی ابزار دیگر استفاده میشود. php همان زبانی است که قدرت اجرای روان را به وردپرس میدهد و چارچوبی بسیار مناسب و انعطافپذیر برای ساخت وبسایت است. شما میتوانید از php برای طراحی سایت داینامیک، استفاده کنید. در حال حاضر در توسعه بیش از ۲۴۰ میلیون وبسایت در سرتاسر دنیا از php استفاده شده است.
Php از سوی کاربران و متخصصان زیادی بازخورد دریافت میکند. Php عملکرد بهتری را ارائه میدهد، به صورتی که با استفاده از آن میتوانید وبسایت خود را دقیقاً به شکلی که میخواهید، بسازید. از تفاوت وردپرس با php می توانیم به جاهایی اشاره کنیم که وردپرس انعطافپذیری لازم را ندارد و php وارد میشود.
مقایسه طراحی سایت با وردپرس و php
طراحی سایت با وردپرس و php، ابزارهای فوقالعادهای برای طراحی یک سایت هستند، اما کدام یک بر دیگری برتری دارد؟ در ادامه از دیدگاههای مختلف به مقایسه تفاوت طراحی سایت با وردپرس و php در طراحی سایت میپردازیم:
سازگاری با بودجه
اولین سؤالی که مطرح میشود این است که تا چه حد میتوانید برای ساخت و طراحی سایت خود هزینه کنید؟ برخی تصور میکنند که وردپرس گزینهای ارزانتری است؛ چراکه یک ابزار مدیریت محتوا محسوب میشود. این تصور هم درست و هم غلط است. توسعه هسته وبسایت با استفاده از وردپرس رایگان است، اما ممکن است در نهایت مجبور به استفاده از تمهای پولی شوید. طراحی سایت با وردپرس میتواند هم ارزان بوده و هم هزینهبر باشد. اگر نگران هزینههای خود هستید، ممکن است php برای شما بهتر باشد.
نوع وبسایت
آیا در حال ساخت یک وبلاگ شخصی هستید یا یک وبسایت بزرگ فروشگاهی؟ ممکن است بخواهید وبسایت شما تنها یک صفحه داشته باشد یا چندلایه باشد. اعتقاد ما بر این است که طراحی سایت بسیار پیچیده، با استفاده از کدنویسی php راحتتر است. اگرچه اگر وبسایتی دارید که دائماً در حال تغییر است و یا وبلاگی دارید که محتوای آگاهیبخش زیادی دارد، وردپرس گزینه بهتری است.
دانش برنامهنویسی
اگر میتوانید به دانش برنامهنویسی خود اتکا کنید، همواره باید از php به عنوان یک ابزار ساخت وبسایت استفاده کنید. اما اگر یک برنامهنویس مبتدی هستید، وردپرس برای برآورده کردن نیازهایتان گزینه بهتری است. اگر یک متخصص php هستید، از انعطافپذیری و گزینههای بیشتری برای طراحی سایت خود بهرهمند خواهید شد.
بهبود سئوی سایت
چیزی که در اینجا تعیینکننده بهبود سئوی سایت است، میزان دانش شما از سئو است. شما میتوانید سئوی سایت خود را هرچقدر که میخواهید بهبود دهید؛ به شرطی که از تگهای متا، عناوین و توصیفات در جای مناسب آنها استفاده کنید. وردپرس این امکانات را سادهتر در اختیار شما قرار میدهد و افزونههایی وجود دارند که میتوانید از آنها برای بهبود سئوی سایت استفاده کنید.
تفاوت طراحی سایت با وردپرس و php در امنیت
با انتخاب هر ابزاری، اگر اقدامات احتیاطی را انجام ندهید، ممکن است وبسایت شما هک شود. اگر تعدادی نکته حیاتی را در ساخت وبسایت با کدنویسی php رعایت نکنید، وبسایت شما به راحتی قابل هک خواهد بود. از سوی دیگر هم وردپرس، ابزار و افزونههای مناسبی برای کمک به حفظ امنیت وبسایت عرضه کرده است.
تجربه کاربری
تجربه کاربری چیزی است که هر شخصی باید در طراحی وبسایت آن را مورد توجه قرار دهد. از تفاوت طراحی سایت با وردپرس و php می توانیم به تجربه کاربری اشاره کنیم که کاربری وردپرس از php مناسبتتر است؛ چراکه تمهای عرضه شده توسط وردپرس با تمرکز بر بهبود تجربه کاربری ساخته شدهاند. با استفاده از php، انعطافپذیری و سادگی را به دست خواهید آورد، اما تضمین تجربه کاربری مناسب، بستگی به برنامهنویس و تجربه و مهارت او دارد.
به روزرسانیها
اینترنت یک تکنولوژی دائماً در حال توسعه است. به همین علت، انجام بهروزرسانیهای مداوم و رفع باگها برای حفظ امنیت کاربران وبسایت، ضروری است. اغلب ابزارهای مدیریت محتوا بهصورت تقریباً پیوسته، بهروزرسانیهایی را برای اضافه کردن ویژگیهای جدید، رفع باگها، و برآورده کردن نیازهای کاربران با توجه به بازخوردهایشان عرضه میکنند.
وردپرس دارای یک تاریخچه عظیم عرضه نسخههای مختلف است، بنابراین از این نظر بسیار فعال است. در مقابل، php معمولاً به صورت مداوم بهروزرسانی نمیشود. علت این امر آن است که مسئولیت بهبود عملکرد و امنیت در دستان شخصی است که به طور مستقیم با زبان برنامهنویسی سر و کار دارد. اگرچه این مسئله در تئوری باعث پایداری کمتر php نخواهد بود.
نتیجهگیری
انتخاب طراحی سایت با وردپرس یا کدنویسی با php برای ساخت و طراحی وبسایت، بستگی به ماهیت وبسایت شما و نوع آن دارد. اگر در کدنویسی خبره هستید، بهتر است php را انتخاب کنید؛ چرا که قدرت ایجاد هر چیزی که در وبسایت خود خواهان آن هستید را دارد. اما وردپرس بیشتر مناسب افراد تازهکاری است که به دنبال ساخت وبسایتهایی هستند که تجربه کاربری مناسبی دارد.