توسعه وب

وب هاستینگ چیست؟

وب هاستینگ سرویسی است که به سازمان‌ها و افراد امکان می‌دهد یک وب سایت یا صفحه وب را روی اینترنت قرار دهند. میزبانی وب یا ارائه دهنده خدمات وب هاستینگ، تجارتی است که فناوری‌ها و خدمات مورد نیاز برای مشاهده وب سایت یا صفحه وب را در اینترنت فراهم می‌کند. وب سایت‌ها در رایانه‌های خاصی به نام سرور، میزبانی یا ذخیره می‌شوند. وقتی کاربران اینترنت می‌خواهند وب سایت شما را مشاهده کنند، تنها کاری که باید انجام دهند تایپ آدرس یا دامنه وب سایت شما در مرورگرشان است. سپس رایانه آن‌ها به سرور شما متصل می‌شود و صفحات وب شما از طریق مرورگر به آن‌ها ارائه داده می‌شود.

به منظور اینکه بیشتر شرکت‌های ارائه دهنده هاستینگ بتوانند میزبانی وب سایت شما را انجام دهند، باید صاحب دامنه متعلق به خود باشید. چنانچه دامنه‌ای ندارید، شرکت‌های میزبان به شما در خرید دامنه کمک می‌کنند. امروزه صدها میزبان وب به طور واقعی در دسترس هستند که انوع خدمات وب هاستینگ را ارائه می‌دهند. برنامه و خدماتی که انتخاب می‌کنید در درجه اول به چگونگی برنامه ریزی شما برای استفاده از وب سایت و میزان بودجه‌ای که برای هاستینگ اختصاص می‌دهید، بستگی خواهد داشت.

به طور خلاصه، میزبانی وب فرآیند اجاره یا خرید فضایی برای قرار دادن یک وب سایت در شبکه جهانی وب است. انواع محتواهای وب سایت مانند HTML، CSS و تصاویر برای اینکه به صورت آنلاین قابل مشاهده باشند باید در یک سرور قرار بگیرند.


مزایای وب هاستینگ

زمانیکه یک ارائه دهنده خدمات هاستینگ، فضای یک وب سرور را برای ذخیره‌سازی پرونده‌های وب سایتی اختصاص می‌دهد، آن‌ها میزبان یا همان هاستینگ یک وب سایت محسوب می‌شوند. وب هاستینگ باعث می‌شود فایل‌های تشکیل دهنده یک وب سایت (کدها، تصاویر و غیره)، بصورت آنلاین قابل مشاهده و در دسترس باشند. درواقع هر وب سایتی که بازدید می‌کنید در یک سرور میزبانی می‌شود.

میزان فضایی که در یک سرور به یک وب سایت اختصاص داده می‌شود، به نوع هاستینگ آن بستگی دارد.

انواع اصلی هاستینگ‌ها عبارتند از:

  1. اشتراکی
  2. اختصاصی
  3. سرور مجازی
  4. سرور اختصاصی
  5. خرده فروشی

انواع هاستینگ‌ها با توجه به مواردی مثل: نوع فناوری مورد استفاده برای سرور، سطح مدیریت ارائه شده و خدمات اضافی که ارائه می‌دهند، متفاوت هستند. در ادامه انواع هاستینگ را به اختصار شرح خواهیم داد.


انواع هاستینگ

با پیشرفت تکنولوژی، انواع مختلف وب هاستینگ‌ها به بهترین وجه جهت پاسخگویی به نیازهای مختلف وب سایت‌ها و مشتریان، ارائه شده. همانطور که عنوان کردیم انواع اصلی هاستینگ شامل موارد زیر می‌شود:

وب هاستینگ اشتراکی (Shared Web Hosting):

Shared Web Hosting زمانی است که یک وب سایت بر روی سروری میزبانی می‌شود که سایت‌های دیگری نیز بر روی آن میزبانی می‌شوند. بیشتر شرکت‌های وب هاستینگ، هاستینگ اشتراکی ارائه می‌دهند. راه اندازی وب هاستینگهای اشتراکی، ارزان و آسان است که این موضوع باعث می‌شود برای سایت‌های جدیدی که در کوتاه مدت انتظار بازدید زیاد ندارند گزینه‌ای مناسب باشد. این نوع هاستینگ، برای وب سایت‌های شخصی و همچنین وب سایت مشاغل کوچک و متوسط نیز مناسب است.

افرادی که به طور جدی در زمینه بازاریابی دیجیتال یا اداره یک تجارت آنلاین فعالیت می‌کنند، باید گزینه‌های هاستینگ اشتراکی موردنظرشان را به دقت بررسی کنند تا از مناسب و مرتبط بودن خدمات ارائه شده، اطمینان یابند. وب هاستینگ اشتراکی برای سایت‌های بزرگ که بازدیدکنندگان زیادی دارند، گزینه چندان مناسبی نیست. این سایت‌ها به یک سرور اختصاصی نیاز دارند تا بتواند منابع مناسبی را برای تضمین عملکرد مناسب وب سایت در خود جای دهد.

وب هاستینگ اختصاصی (Dedicated Hosting):

Dedicated Hosting که بعضاً به عنوان میزبان مدیریت شده یا سرور اختصاصی نیز شناخته می‌شود، شامل اجاره کل یک سرور از شرکت سرویس دهنده هاستینگ است. این نوع میزبانی در صورت قرار گرفتن در کنار برنامه‌های هاستینگ اشتراکی، نسبتاً گران خواهند شد. به همین دلیل، فقط در شرایطی که سایت بازدید زیادی داشته باشد یا کنترل سرور بیشتری نیاز باشد، از این نوع هاستینگ استفاده می‌شود.

میزبانی اختصاصی امکان مدیریت بیشتر سرورهای سلف سرویس را فراهم می‌کند. این یک ترتیب انعطاف پذیرتر است زیرا به شما امکان کنترل کامل سرور، نرم‌افزار و سیستم‌های امنیتی آن را می‌دهد. در عین حال، شما برای مدیریت سیستم عامل نیاز به مهارت فنی کافی خواهید داشت.

وب هاستینگ سرورهای مجازی خصوصی (VPS Hosting):

وب هاستینگ‌های سرورهای مجازی خصوصی (VPS) که ماهیتی مشابه با وب هاستینگ‌های اختصاصی دارند، به این معنی است که یک سرور مجازی برای هر کلاینت به عنوان یک سرور اختصاصی در نظر گرفته می‌شود، حتی اگر به چندین وب سایت سرویس دهد.

تفاوت اصلی بین Shared Web Hosting و VPS Hosting این است که مشتریان دسترسی کامل به پیکربندی VPS دارند و این موضوع مشابه به وب هاستینگ اختصاصی است. VPS اغلب توسط وب سایت‌ها و سازمان‌های کوچکتری مورد استفاده قرار می‌گیرد که انعطاف‌پذیری داشتن یک سرور اختصاصی را بدون اینکه هزینه‌های بالقوه‌ای بر آن وارد شود، نیاز دارند.

وب هاستینگ ابری (Cloud Hosting):

وب هاستینگ ابری جدیدترین نوع هاستینگ موجود در بازار است و در سال‌های اخیر بسیار محبوب شده است. این نوع میزبانی در بسیاری از وب سرورهای بهم پیوسته که زیرساخت وب ارزان، مقیاس‌پذیر و قابل اطمینان را تأمین می‌کنند، عمل می‌کند.

بسیاری از مشاغل بزرگ به ابر روی آورده اند، به همین دلیل برنامه‌های Cloud Hosting به طور معمول پهنای باند معتبر و قابل اطمینان و فضای نامحدود دیسک را برای دامنه‌های نامحدود ارائه می‌دهند. این یک روش موثر برای اجرای وب سایتی است که برنامه‌های فشرده یا محتواهای زیادی دارد، اما در عین حال می‌تواند نیاز به صرف هزینه بسیار بیشتری نیز داشته باشد.

وب هاستینگ خرده فروشی (Reseller Hosting):

وب هاستینگ خرده فروشی، نوعی میزبانی وب است که در آن صاحب حساب می‌تواند از فضای اختصاصی هارد دیسک و پهنای باند خود برای میزبانی وبسایت از طرف اشخاص ثالث استفاده کند. Reseller Hosting هنگامی مفید است که فضای خریداری شده مورد نیاز نباشد و برخی از منابع اختصاص یافته را می‌توان با شخص دیگری به اشتراک گذاشت.

به طور کلی چنانچه در حال راه اندازی یک وبسایت تازه هستید، به یاد داشته باشید وب هاستینگ و زبان بین المللی مرتبط می‌تواند موضوعی گیج کننده باشد. بنابراین، بسیاری از صاحبان یک سایت مبتدی با این باور اشتباه که همه گزینه‌های هاستینگ در اصل یکسان هستند، از ارزانترین گزینه موجود یا هر چیزی که با خرید نام دامنه آن‌ها همراه شده است، استفاده می‌کنند. این موضوع می‌تواند یک اشتباه پرهزینه باشد.

5/5 - (1 امتیاز)

پست مرتبط

چگونه کسب و کار گردشگری خود را تقویت کنیم؟

یکی از مشاغلی که در بازار امروزی وجود دارد کسب و کار گردشگری است که برای بسیاری از افراد درآمد…

6 روز پیش

تاثیر شبکه‌های اجتماعی در افزایش فروش آژانس مسافرتی

بهره بردن از خدمات آژانس‌ های مسافرتی، از راه‌های سفر به مناطق مختلف دیدنی و گردشگری است که هر ساله…

2 هفته پیش

چگونه مدیریت نظرات مشتریان خود را انجام دهیم و چرا این کار را بکنیم؟

برای هر شرکت مدیریت نظرات مشتریان امر بسیار مهمی ‌است و باید حتما نظرات مختلف مشتریان به طور کامل مورد…

3 هفته پیش

نکات مهم برای داشتن وبلاگ آژانس مسافرتی یا سفر

راه‌های زیادی برای بازاریابی آژانس‌های مسافرتی وجود دارد که هزینه‌های زیادی را برای شرکت مسافرتی اعمال ‌می‌کند بنابراین باید به…

4 هفته پیش

مزایا و معایب طراحی سایت با وردپرس و کد نویسی اختصاصی(php)

وب‌سایت اولین چیزی است که مشتری با آن مواجه شده و روی او تأثیر می گذارد بنابراین طراحی سایت با…

6 ماه پیش